Lijkwades en Vlindergoed, wie zit daar achter?

Waden en vlindergoedTrijntje Eikens. 25 jaar werkzaam in de zorg en ondernemer. Vrouw, getrouwd met Heinie en 2 volwassen zonen.
Een forse gedrevenheid als ik iets zie waarvan ik denk ”Dat kan beter”.

Inslag van het idee.

Doordat mijn ouders en een aantal mensen uit vrienden en familie kring overleden, bekroop me ineens het gevoel dat alles bijna hetzelfde was.
Andere liedjes, een andere toespraak al dan niet in het dialect, maar toch altijd weer een houten kist waardoor iedere uitvaart weer standaard lijkt.
En dat terwijl ieder mens uniek is. Hoe mooi zou het zijn om afscheid te kunnen nemen op een meer persoonlijke manier van elk uniek mens?

Lijkwades en vlindergoed, waarom?

Toen moest ik denken aan het afscheid van mijn ouders, zij waren thuis opgebaard. Ondanks het verdriet hebben we deze periode als zeer waardevol ervaren. We konden op onze manier afscheid nemen.
We hebben ook ervaren dat het zien van een doodskist veel mensen rillingen over hun rug bezorgd. Dit moest toch anders kunnen?
Na enkele gesprekken en veel uitzoekwerk ontdekten we de lijkwaden. De waden verhullen de dierbare niet maar omhullen ze. Daarbij is elke wade persoonlijk en passend.
De lijkwade is niet afstandelijk maar persoonlijk, veel natuurlijker en als bijkomend voordeel veel voordeliger.

Prematuur geboren neefje

Toen mijn broer een zoontje kreeg was het grote paniek. Hij werd veel te vroeg geboren en woog maar 500 gram. Na de eerste blik op dat kleine mannetje was ik direct stapel op hem. Gelukkig is met hem alles goed gekomen, iets waar ik elke dag nog dankbaar om ben.
Een aantal andere dysmatuur en prematuur geboren kinderen kwamen helaas, tot ons verdriet, wel te overlijden.
Na een verdieping schrok ik vreselijk van de prijzen die ouders moesten betalen voor een prematuur mandje, het idee Vlindermandje is toen ontstaan.

Waden en vlindergoed.

Vanuit bovenstaand en vrij persoonlijk verhaal heb ik besloten mijn bedrijf Waden en Vlindergoed te starten. Mijn zus, een ervaren naaister, was gelijk enthousiast en besloot zich aan te sluiten.
De kwaliteit van de producten is hoog, ze worden met liefde en oog voor detail gemaakt.
We maken onze waden en vlindergoed zo persoonlijk mogelijk, zoals we ze zelf zouden wensen.

Omdat afscheid nemen al pijnlijk genoeg is proberen wij de prijzen van onze producten zo laag mogelijk te houden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de productie in eigen hand te houden en alle medewerking die wij krijgen van familie en mensen die dit mijn bedrijf Waden en Vlindergoed een warm hart toe dragen.

Elk mens verdient een afscheid dat bij zijn leven past.
Nabestaanden verdienen het gevoel dat zij afscheid hebben kunnen nemen.
Waden en vlindergoed.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Eén reactie

  1. Fantastisch wat jullie doen. Diepe buiging

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.